- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
חשמל נצרת מלאכה ומסחר בע " מ נ' אבו אחמד ואח'
|
ת"ט בית משפט השלום נצרת |
16432-01-09
10.6.2010 |
|
בפני : אינעאם שרקאוי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: חשמל נצרת מלאכה ומסחר בע " מ |
: 1. איאד מרואן אבו אחמד 2. זינה יוסף אבו אחמד |
| החלטה | |
החלטה
בפניי שתי בקשות הנתבע, האחת בקשה להארכת מועד להגשת התנגדות, והשנייה ההתנגדות לגופא.
1.אדון תחילה בבקשה להארכת מועד.
תקנה 528 לתקנות סדר דין אזרחי, התשמ"ד- 1984 (להלן:"התקנות"), אשר חלה על הליכים המתבצעים במסגרת ההוצל"פ קובעת כי בעל דין אשר מאחר בהגשת בקשה שמועד הגשתה נקבע בחיקוק, יש להגיש בקשה להארכת מועד ולפרט מהם הטעמים המיוחדים המצדיקים היעתרות לבקשתו.
בענייננו, הנתבע מודה כי הוא קיבל את האזהרה מאת לשכת ההוצל"פ לידיו, ומוסיף כי החתימה על גבי האזהרה הינה של אביו, אשר מסוכסך איתו ובשל כך האזהרה הועברה אליו באיחור.
טענה זו נטענה על ידי הנתבע בעלמא ללא כל אסמכתא כלשהי. לא ברור מדוע הנתבע לא הגיש תצהיר מאת אביו כתימוכין בטענתו כי החתימה הינה של אביו ולא שלו. משהודה הנתבע כי קיבל את האזהרה במועד, ובחר להגיש את התנגדותו לאחר שחלפה תקופת ההתנגדות, אין לנתבע אלא להלין על עצמו, ואין לראות בטענות אשר מעלה בבקשתו כטעם מיוחד בהתאם להוראות תקנה 528 הנ"ל.
מכאן, דין בקשת הנתבע להארכת מועד להידחות, וכתוצאה מכך, דין ההידחות אף היא להידחות.
2. גם אם הייתי מקבלת את בקשת הנתבע ומאריכה לו את המועד, הייתי דוחה את התנגדותו גם לגופו של עניין.
מה הנתבע בעצם טוען? הנתבע פנה לתובעת, ביקש לרכוש ממנה דברי חשמל, פתח כרטסת והסמיך קבלן מטעמו שירכוש דברי חשמל מאת התובעת ואף הפקיד צ'ק ביטחון נשוא החלטתי.
לטענתו, בגין הסחורה אשר נרכשה מאת התובעת שילם סך של 5,000 ₪ מזומן, אשר לא צורפה שום אסמכתא המאמתת את דבריו, ואת יתרת הסחורה רכש הקבלן לעצמו.
הנתבע לא צירף שום תצהיר מטעם הקבלן, הנתבע לא הגיש תביעה נגד הקבלן על אף שהצ'ק נשוא ההחלטה הוא משנת 2004 והוגש לביצוע בשנת 2008, בוחר לשבת בחיבוק ידיים ומסתפק בהעלאת טענות בעלמא.
לא אחת נפסק כי נתבע המבקש רשות להתגונן, עליו להתכבד ולהעלות את כל פרטי הגנתו, שכן תצהירו אמור לשמש כתב הגנה מטעמו. זאת לא עשה הנתבע. אמנם בבקשה מסוג זה לא בוחנים את דרכי הוכחת הגנתו של הנתבע, מנגד לא ניתן להסתפק בכל טענה שמעלה הנתבע וכאשר היא נטענת רק כלאחר יד.
חשוב להדגיש כי אנו עוסקים בתביעה המתבססת על עילה שטרית, וככל שיש לנתבע טענות כלשהן נגד הקבלן, הדרך פתוחה בפניו להגיש תביעה נפרדת.
3.למעלה מן הצורך אומר כי העובדה כי לנתבע תיק איחוד, כפי שנטען ע"י בא כוחו, מראה על דרך התנהלותו הכספית של הנתבע, לרבות בתיק זה.
4. מכל האמור לעיל, בקשות הנתבע נדחות.
הנתבע יישא בהוצאות הנתבע בסך 800 ₪ בצירוף מע"מ כחוק.
הליכי ההוצל"פ בתיק מס' 10-06107-08-3 יחודשו.
ניתנה והודעה היום כ"ח סיון תש"ע, 10/06/2010 במעמד הנוכחים.
אינעאם שרקאוי, רשמת
הוקלד על ידי: ערן רבל התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
